Allt om inredning, möbler och design på nätet

Hitta Sveriges bästa inredningsblogg

Hitta Sveriges bästa inredningsbloggar: Vi är många som hela tiden är på drift efter den bästa och med inspirationsrika inredningsbloggen i Sverige. Det finns ju så många, vilken ska man välja? Vi på Inredningstrend har kikat närmare på några av alla dessa 1000 inredningsbloggar som florerar där ute på nätet.

inredningsblogg

Det viktiga att veta innan man ska hitta sig en bra inpirationskälla är vilken smak man själv har, eller vill uppnå. Inredning är som på samma sätt som mode. Den säger en hel del om vem vi är som person. Jag brukar alltid tittat på inredningen när jag kommer hem till en ny person för att försöka få en bild av vilken personlighet den man besöker har. Jag själv gillar vår nordiska, Skandinaviska design och har därför valt denna stil i mitt hem. Men det finns så mycket mer. Shabby chic, art decó eller varför inte New England. Kanske vilekt val man väljer också beror mycket på den omgivning som boendet är presenterar i. New England skulle jag säga passar bättre in i en lägenhet med anno sekelskifte eller kanske på någon herrgård. Shabby chic är mycket passande till mindre torp eller fritids hus i skärgården. Jag skulle nog inte välja detta i en modern nyproduktion men valet är ju ditt.

Det finns som sagt en massa inredningsbloggar som fokuserar och specialiserar sig på olika inredningsstilar. Här kommer en lista med några som jag tycker är värda att följa. Lycka till och kommentera gärna dina favoriter också.

1. Trendenser

Trendenser.se är en av Sveriges största bloggar om inredning och design och uppdateras dagligen med nyheter, inspiration och trendrapporter som berör det nordiska livet i hemmet. Trendenser.se startades redan 2005 vilket gör det till en av Skandinaviens äldsta ämnesbloggar.  Bloggen får dagligen cirka 14 000 besök av inredningsintresserade läsare från hela Sverige och har ett snitt på 205 000 unika besökare i månaden (enligt Google Analytics).

2. Hemtrender

Jenny Martinsson heter hon som ligger bakom inredningsbloggen Hemtrender. Här skrivs det om trender, ny design, rapporter från mässor och events och litegranna från huset på Ingarö, Stockholm. På Instagram hittar ni henne under @hemtrender och vill du komma i kontakt så skicka gärna en rad till jenny@hemtrender!

3. Sköna Hem

Husligheter är en blogg om inredning, design, trender och stil ur ett huvudsakligen nordiskt perspektiv, men med min personliga smak och förkärlek för moderna klassiker som riktlinje. Min egen inredningsstil skulle kunna beskrivas som modern retro – jag är otroligt svag för 1940- till 1960-talets estetik, men tycker samtidigt att det lätt blir för kuliss-artat om man går ”all in” på en stil. Därför låter jag mina designklassiker samsas med aktuella trender och personliga favoriter, även om de bryter av rent stilmässigt. Jag tycker att inredning och stil är mer än bara de senaste trenderna och produktnyheterna och har därför valt att inte fokusera bara på trendkonsumtion, utan på inspiration, kort och gott.

4. The Interior Report

Välkommen till en svensk inredningsblogg med koll på senaste trender, inspiration och nordisk design. Här har vi som mål att förmedla det senaste inom hus & hem samt inredning och design. Är du intresserad av att lära dig skapa egna härliga Ikea-hacks eller kanske bara nyfiken på och se hur andra har det inrett hemma. Då har du kommit rätt.

5. Inredningshjälpen 

Välkommen till Inredningshjälpen!