Allt om inredning, möbler och design på nätet

Inredningssajten Roomly.se öppnar upp i Norge

Inredningssajten Roomly.se öppnar upp i Norge

Inredningssajten Roomly.se öppnar upp i Norge: Nu står det klart officiellt att den svenska inredningssajten Roomly öppnar upp i Norge. Roomly.se som är den svenska hemsidan är en tjänst som gör det enkelt för användare som är ute efter att handla inredning och möbler på nätet. Genom att samla en massa inredningsbutiker på en plats möjliggör tjänsten att enkelt hitta och prisjämföra produkter. Roomly som startades upp för drygt 1,5 år sen har haft en enorm framfart i Sverige. Sajten kunde genom en artikel på e-handel.se stolt presentera en försäljning på 10 miljoner kronor. En mycket bra försäljning för sitt första år.

Det var även i den artikeln som företaget berättade om att man kommer och expandera till norge i år. Detta steg är nu officiellt och tjänsten har sedan en vecka tillbaka varit live. Förra året i slutet av november lanserade man en dansk version som haft lite seg start men nu börjar generera försäljning.

I Danmark heter hemsidan enkelt nog roomly.dk men i Norge har man valt en annan väg. Den norska inredningssajten kommer gå under namnet Homedecor.no. Varför man valt att inte ta samma namn som på både den svenska och danska har en ganska enkel förklaring. Nämligen att domännamnet roomly.no var upptaget. Enligt grundaren så är han väldigt emot företag som köper upp domännamn för att senare tro sig kunna göra pengar på en försäljning. därför har man inte ens valt och kontakta ägaren av roomly.no utan gått vidare med ett nytt namn.

” Vi ser inga problem med att inte använda Roomly i Norge. Sajterna kommer att drivas och marknadsföras på egna håll och egentligen inte ha någon koppling till varandra mer än ägandet säger VD Sebastian Plengier Ehrnfelt till Inredningstrend.se”.

Han är också väldigt taggad på att komma igång i Norge. Skillanden på Norge och Danmark är att danskarna är väldigt svåra att nå som icke dansk samt att det finns några konkurrenter där redan. I norge är fallet annat. Där finns inte många liknande aktörer igång än. Norrmän är också mer öppna för att köpa från en butik som är svensk.

Kolla gärna in den nya norska hemsidan för Interiør og møbler på nettet – Homedecor.no!